Ik ben Mieke, een jonge dertiger die woont in Geel, getrouwd en trotse mama van Wout (9j) en Wannes (7j). Al heel mijn leven heb ik een sterke interesse in voeding. Als kind stond ik bijvoorbeeld graag mee te kijken in de potten en te helpen in de keuken.

Mieke Van Dingenen

In mijn tienerjaren begon ik last te krijgen van migraine-aanvallen. De aanvallen waren zo erg dat ik niet meer kon functioneren en in mijn bed moest kruipen, geen licht kon verdragen en misselijk werd. Mijn dokter schreef me toen allerhande pijnstillers voor en na een tijdje schakelde ik zelfs over naar preventieve medicatie. Maar op een duur had zelfs dit geen effect meer en werd ik doorgestuurd naar een neuroloog die me nog zwaardere preventieve medicatie aanraadde. De waslijst aan bijwerkingen was immens lang. Dit zag ik echt niet zitten en dus ging ik op zoek naar alternatieven.

In die periode (2011) zag ik op tv een reeks genaamd “The Food Hospital” waarin men klachten van mensen met bepaalde ziektebeelden probeerde te verminderen, of verbeteren, met behulp van voeding. Ik zag toen dat het ook anders kon en ging op zoek naar een diëtist die me hierin kon begeleiden. Met veel succes was ik gedurende 9 maanden volledig migrainevrij. Toen is mijn interesse in voeding helemaal aangewakkerd.

Na mijn zwangerschappen (2016) kreeg ik te kampen met PMS-klachten (pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, weinig energie en humeurwisselingen), mijn hormonen waren volledig uit balans, wat natuurlijk niet heel vreemd is na een zwangerschap. Dit triggerde mij om me verder te verdiepen in de natuurlijke aanpak van hormonale klachten. Ik nam nogmaals mijn voedingspatroon onder de loep, ging aan de slag met supplementen en kruiden en stopte met mijn hormonale anticonceptie. Ik wou me weer vrouw voelen zonder al die vervelende klachten. Het werd een weg met vallen en opstaan. Ik leerde mijn lichaam beter kennen, en mijn hormonen beter begrijpen, en zo kreeg ik mijn hormonen terug in balans.

Na een aantal jaren van kennis vergaren voor mezelf vond ik het tijd om hier ook professioneel iets mee te doen: zo werd “Praktijk Vitami” geboren. Vitami is een een samenvoeging van de woorden “vita” en “Mieke” en symboliseert waar mijn praktijk voor staat. “Vita” is het Latijns voor leven, “Mi” verwijst naar mijn eigen naam (Mieke). Fonetisch gezien is het eveneens een verwijzing naar het Engelse woord “Me” en symboliseert “tijd voor jezelf”. Ik wil de vrouwen die bij mij komen dan ook graag helpen om hun hormonen in balans te krijgen en terug volop vrouw te mogen zijn.

In mijn praktijk werk ik volgens een holistische visie waarbij de mens centraal wordt gezet. We kijken dus niet alleen naar fysieke problemen of klachten, maar ook naar het emotionele en mentale aspect, alsook het spirituele of anders gezegd de zingeving van het leven, en we proberen alle zaken aan elkaar te koppelen en zo op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw klachten.


Opleidingen en cursussen

 • 2005-2008 Bachelor chemie (Katholieke Hogeschool Limburg)
 • 2008-2010 Master Industrieel ingenieur (Katholieke Hogeschool Limburg)
 • 2017-2021 Gezondheidsconsulent (De Levensschool)
 • 2019-2021 Bachelor Voedings- en dieetkunde (Thomas More)
 • 2019-2020 Aromaleer (Leef (je) wijzer)
 • 2020 Bescherm jezelf (More Moving Miracles)
 • 2020 Specialisatie voetreflexologie: Lymfe, hormonen, chakra en metamorfose (More Moving Miracles)
 • 2020 Lezing: PNI “over” Gewicht (KPNI Center)
 • 2020 Webinar: Virussen en luchtwegen (Natura Foundation)
 • 2021 Lezing: “Hoogsensitiviteit, ADD, ADHD en autisme”
 • 2021 Lezing: Belang van preconceptionele periode en fertiliteit (KPNI Center)
 • 2021-2022 Energetisch werk (More Moving Miracles)
 • 2022 Specialisatie Fertiliteit –en zwangerschapsreflexologie (More Moving Miracles)
 • 2022 Lezing: De menstruele cyclus als unieke leidraad voor het leven (Bert Cools)
 • 2022 Specialisatie voetreflexologie: Voeten lezen en de link met ‘pijn’ (More Moving Miracles)
 • 2022 Opleiding: Voedsel voor je lijf, brein en ziel (Gutness – Elke Vermeire)