Fertiliteit -en zwangerschapsreflexologie

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Dan kan voetreflexologie een grote meerwaarde betekenen!

Fertiliteit

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, soms heeft dit te maken met een verminderde vruchtbaarheid maar soms is er ook geen duidelijke medische verklaring. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een verminderde vruchtbaarheid zowel bij de vrouw als bij de man zoals hormonale stoornissen, verstoorde menstruatiecyclus, PCOS, endometriose, schildklierproblemen, verminderde spermakwaliteit,… maar ook stress en levensstijl spelen een rol. Uit onderzoek blijkt dat voetreflexologie een positief effect kan hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen. Voetreflexologie zorgt ervoor dat het lichaam fysiek , emotioneel en mentaal terug in balans komt. Het vermindert stress en harmoniseert de hormonenbalans. Voetreflexologie kan ook ondersteuning bieden bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Zwangerschap

Een zwangerschap is een zeer intensieve periode voor een vrouw, er vinden tal van veranderingen plaats in het lichaam en die kunnen heel wat gevolgen hebben op fysiek vlak, mentaal en emotioneel vlak. Zwangerschapsvoetreflexologie is een zachte methode die ondersteuning kan bieden aan moeder en het ongeboren kind. Voetreflexologie werkt harmoniserend en geeft ondersteuning en geeft verlichting van zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, zuuroprispingen, oedeem, gevoelige borsten, pijn in het bekken, paniekaanvallen enz.

Postnataal

Ook na de bevalling kan voetreflexologie ondersteuning bieden aan de vrouw. Het bevordert het herstel na de bevalling, helpt om de hormonen terug in balans te brengen, kan helpen om de borstvoeding te stimuleren/ondersteunen… m.a.w. voetreflexologie helpt om het lichaam terug in balans te brengen.

Tijdens een consult kijken we steeds naar het volledige plaatje om je zo de meest optimale ondersteuning te kunnen bieden en werken we steeds individueel en op maat.

Scroll naar boven