Voetreflexologie

Voetreflexologie is een techniek gebaseerd op het principe van zelfgenezing. Het berust op het principe dat je in de voet de reflexorganen van het gehele menselijk lichaam terugvindt en dat wanneer deze gemasseerd worden, dit gunstige effecten kan uitlokken op die delen van het lichaam waar je pijn hebt. Door de massage worden bovendien ook de bloedcirculatie en bloeddoorstroming in de voet gestimuleerd en de energiestroming geactiveerd. De reflexpunten in de voet zijn een weerspiegeling van alle weefsels van het lichaam.

Het is een aangename, natuurlijke, ontspannende en veilige methode om je gezondheid te bevorderen en je lichaam in balans te brengen, maar het vervangt uiteraard geen dokter. De behandeling stelt geen medische diagnose en kan geen medische handelingen vervangen. Het is een aanvullende behandeling die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert.

Energetische voetreflexologie

Met voetreflexologie kunnen we verschillende effecten bekomen:

 • Relaxatie en harmonisatie van het lichaam
 • Vermindering van stress en spanning
 • Optimalisering van de doorbloeding
 • Stimulatie van het zelfgenezend vermogen
 • Versterking van de immuniteit

Energetisch

Tijdens de sessies werk ik op een holistische wijze waarbij ik niet alleen focus op jouw fysieke klachten maar waarbij ik ook op zoek ga naar blokkades op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau (of anders gezegd de zingeving van het lichaam). Dit doe ik door energetisch te werken. Ik ga invoelen op de energie van jouw lichaam en probeer op deze manier de blokkades op te sporen en jouw energie terug te laten stromen


Fertiliteit -en zwangerschapsreflexologie

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Dan kan voetreflexologie een grote meerwaarde betekenen!
Of ben je op zoek naar een totaalpakket rond zwangerschapswens, bekijk dan zeker ook het traject Zwangerschapswens.

Fertiliteit – zwangerschapswens

Zwanger worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, soms heeft dit te maken met een verminderde vruchtbaarheid maar soms is er ook geen duidelijke medische verklaring. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van een verminderde vruchtbaarheid zowel bij de vrouw als bij de man zoals hormonale stoornissen, verstoorde menstruatiecyclus, PCOS, endometriose, schildklierproblemen, verminderde spermakwaliteit,… maar ook stress en levensstijl spelen een rol. Uit onderzoek blijkt dat voetreflexologie een positief effect kan hebben op de vruchtbaarheid van vrouwen. Voetreflexologie zorgt ervoor dat het lichaam fysiek , emotioneel en mentaal terug in balans komt. Het vermindert stress en harmoniseert de hormonenbalans. Voetreflexologie kan ook ondersteuning bieden bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Zwangerschap

Een zwangerschap is een zeer intensieve periode voor een vrouw, er vinden tal van veranderingen plaats in het lichaam en die kunnen heel wat gevolgen hebben op fysiek vlak, mentaal en emotioneel vlak. Zwangerschapsvoetreflexologie is een zachte methode die ondersteuning kan bieden aan moeder en het ongeboren kind. Voetreflexologie werkt harmoniserend en geeft ondersteuning en geeft verlichting van zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, zuuroprispingen, oedeem, gevoelige borsten, pijn in het bekken, paniekaanvallen enz.

Postnataal

Ook na de bevalling kan voetreflexologie ondersteuning bieden aan de vrouw. Het bevordert het herstel na de bevalling, helpt om de hormonen terug in balans te brengen, kan helpen om de borstvoeding te stimuleren/ondersteunen… m.a.w. voetreflexologie helpt om het lichaam terug in balans te brengen.


Metamorfosetechniek

De metamorfosetechniek, of massage, is een zeer ontspannende massage en een eenvoudige benadering van zelfheling en persoonlijke ontwikkeling. Het gebeurt door lichte aanrakingen op de spinale reflexen van de voeten, handen en het hoofd. Door deze gebieden zachtjes te masseren met cirkelvormige bewegingen kunnen blokkades opgeheven worden, zelfs blokkades die ontstaan zijn nog vóór de geboorte. Met deze bijzondere techniek wordt de levenskracht vrijgemaakt en kunnen vastzittende patronen of “onbekende” blokkades transformeren of loskomen. Het werd bedacht door Gaston Saint Pierre.


Wanneer kan je bij mij terecht?

 • Hormonale problemen
 • Voor, tijdens en na de zwangerschap
 • Vermoeidheids –en burnoutklachten
 • Lichamelijke klachten algemeen
 • Slecht slapen
 • Lymfeklachten
 • Opsporen energetische blokkades
 • Wanneer je op zoek bent naar rust en ontspanning

Prijs

De kostprijs van een sessie (75min) bedraagt €75.